A konyhai eszközök és az angol nyelvtanulás

Éppen az angol beszédkészségemet fejlesztem, és a minap azt találtam ki, hogy valamivel feldobjam a már lassan unalmas, hétköznapi szituációs nyelvgyakorlást, hogy konyhai eszközökkel kapcsolatos szavakat, kifejezéseket szeretnék megtanulni angolul.

Ehhez arra volt szükségem, hogy találjak egy olyan honlapot, ahol bőven vannak termékek, minél több változatos szó, minél több leírás, amiből lehet tanulni. Gondoltam, ne legyen olyan egyszerű, rákerestem a rozsdamentes edények szóra, és a találatok között volt egy weboldal, amit a Hunnia Kristály Kft. működtet. A nagykonyhai edények résznél, ahol a rozsdamentes edények négy kategóriáját böngészhetjük át, hosszú leírások vannak, és persze sok-sok termék, ami rendelhető. Ahhoz, hogy értsem, mit szeretnék megtanulni, át kellett alaposan néznem minden részt.

A bevezető leírásnál arról olvashatunk, hogy ezek a nagykonyhai edények miben különböznek az otthon is használt fazekaktól. Bármelyik kategóriát választjuk ki a szériáknál, nagyon sok kifejezéssel találkozunk. Elolvashatjuk, hogy mi jellemzi az adott szériát, melyik típusú edények milyen méretekben érhetők el, miért előnyösek az edényekhez való fedők, és tisztába kerülhetünk azzal is, mi is az az edényszállító kocsi.

Olyan rozsdamentes edényeket láthatunk a webáruházban, mint az alacsony fazék, alacsony lábas, fazék több méretben, magas lábas, stb. Lehetőség van arra is, hogy elolvassuk a cég által nyújtott tanácsokat a tisztításra és a használatra vonatkozólag.

Azt hiszem, hogy egy ilyen informatív honlapról nagyon sok hasznos, új kifejezést fogok tudni megtanulni angolul, és emellett megismertem a releváns konyhai eszközök típusait. Akár rendelnék is innen, mint azt teszik éttermek, menzák, nagyobb konyhák.