Tudjunk angolul vagy legalább keressünk hozzáértőket mindenhez

Rajta kell tartani az ujjunkat a fejlődés ütőerén. És ehhez angoltudás szükségeltetik napjainkban!

Linképítés – ha nem tudjuk, például, hogy mi ez, mindenképp nézzünk utána, amennyiben olyan vállalkozásnál dolgozunk, és érdekeltek vagyunk annak sikerességében (akár vezetői szinten), amely keresi még a piacon való kitörés módjait.

Még nem késtünk le semmiről! De, nyilván tudhatjuk, hogy minden ilyesmi az angolszász világ irányából érkezik hozzánk. Ezért jót teszünk magunkkal, ha figyeljük ezeket a trendeket, amihez nem árt tehát a komolyabb angoltudás. Vagy… Keressük fel a leghaladóbb, legújabb informatikai és marketing-trendekben utazó, cégeket segítő vállalkozásokat, akik tudnak segíteni, mert enélkül szenvedni fogunk a versenyben, a piacunkon.

A Keresőbenelső nevű társaság például profi keresőoptimalizálást végezhet nekünk többek között, a weboldalunk tekintetében, online marketing tanácsadás és egyebek mellett. Fontos a profi webdesign, de nem biztos, hogy elég (ők több ilyen szolgáltatást nyújthatnak, akár csomagban). Éppen ezért utánaolvasnék a linképítés szolgáltatásuknak is, ahogy írtam, ezekkel ugyanis előnybe is kerülhetünk könnyen, hiába a piaci elérésünk egyelőre szűkösebb a konkurenciáénál, most még jelenleg.

Mit kell tennünk, ha keresőoptimalizálási szolgáltatást vennénk igénybe? Természetesen a mi tennivalóink, ügyfélként ebben minimálisak, de szükség lesz egy konzultációra. Ennek fókuszában a weboldalunk lehet, amit “népszerűsítenénk”. A szakemberek átnézik azt alaposan – előnyös ugyebár, ha ezt velünk együtt teszik -, és megállapítják, a siker érdekében min célszerű változtatni. Könnyű megérteni, az elmondásuk alapján, hogy minek mi az oka, következménye, lehetséges “jövedelmezősége”, de ez a dolog egy-két órát mindenképpen igénybe vesz. Részünkről is. Minden ilyen szolgáltatás igénybevételéig, feltételezésem szerint azok jutnak el, akik csinálják legalább akkora átéléssel, és szeretettel a saját “bizniszüket”, hogy – én úgy gondolom -, érteni is akarják ezt a részét a dolognak. Hisz arról beszélünk – ne felejtsük el -, hogy miként fogunk majd megjelenni az ügyfeleink előtt az interneten. És milyen módokon érhetjük el ezáltal a hasznosabb, értékesebb további ügyfeleket. Ezután a konzultáció után közösen összeállítható egyfajta terv a továbbiakra nézve. Egy keresőoptimalizálási terv – mondhatjuk így. Ők a maguk részéről megteszik a pontos javaslataikat a szükséges változtatásokhoz. Ennek az oroszlánrészét is átvehetik. Weboldalkészítés áraik igazán kedvezőknek mondhatók.

Nézegessük a tarifák ügyében a keresobenelso.hu oldalon az Árak menüpontot is. Arra húzva az egerünket, a lenyíló menüből az egyes szolgáltatásokra kattintva olvashatunk mindenről többet. A Google a máig legnépszerűbb, szinte konkurencia nélkülinek mondható keresőoldal és keresőalkalmazás. Természetesen léteznek alternatívái, de mivel a túlnyomó többség ezt használja, a leírásaik alapján is észrevehető, hogy náluk is ez van a fókuszban. A kulcsszó: keresőrobotok. Velük lesz dolga a kivitelezést végző szakembereknek. Off-page keresőoptimalizálás esetén linképítésre is van lehetőség náluk, on-page keresőoptimalizálásnál pedig egy másik jelszó: a SEO. Ezeknek mind-mind utánaolvashatunk az ő, példaszerű weboldalukon, természetesen. A végeredmény a Google-ben történő mind feljebb és feljebb jutás lesz!