Egy angol barátom ajánlotta a talpmasszázst

Sosem szerettem azt a nyelvtanulási módszert, amikor egy tanteremben (vagy éppen otthon) ülsz, és magolod a nehéz nyelvtani szabályokat. Na meg azt, mikor az ismeretlen szavak felett görnyedsz órák hosszat, és próbálod 2 percnél hosszabb időre a fejedbe verni őket. Számomra ez sosem volt célravezető, mert így a valós helyzetekben, mikor egy külföldivel kellett szót értenem, túl sokáig gondolkoztam a betanult formulákon. A vége mindig csak az lett, hogy rástresszeltem, így csak nagyon nehezen ment a kommunikáció.

Az angol nyelv tanulásában óriási mérföldkövet jelentett számomra az, hogy elkezdtem online (chaten és videohívásokon keresztül) beszélgetni egy angol anyanyelvű sráccal. Eleinte egy csomót kellett szótáraznom, mert sosem voltam biztos a dolgomban, ma azonban már gond nélkül elbeszélgetek vele a legkülönfélébb témákról. A múltkor például arról volt szó, hogy ki hogyan vezeti le a stresszt. Mondtam neki, hogy mostanában eléggé gyakran vagyok ideges, mert nehéz időszakon megyek keresztül. Ekkor megkérdezte, hogy szoktam-e thai masszázsra járni, mert az neki mindig segíteni szokott, ha úgy érzi, felgyülemlett benne a feszültség. Leginkább a talpmasszázst szereti, úgyhogy elhatároztam, hogy én is ezt fogom először kipróbálni.

Kerestem is egy szimpatikusnak tűnő szalont itt Budapesten. A karmathaimasszazs.hu/talpmasszazs oldalon leírtak nagyon tetszettek, úgyhogy végül a Karma Thai masszázs mellett döntöttem. Először is meg kell jegyeznem azt, hogy már maga a weboldal is zseniális. Nem tudtam, mire számítsak, mert nem gyakran járok ilyen helyekre, thai masszázson pedig még soha nem is voltam. A látványvilág azonban lenyűgözött: a lila háttérszín, a stílusos, lótuszvirágnak tűnő logó, valamint a szalonban készített képek megjelenítése mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy már szinte az első pillantásra elnyerje a hely a bizalmamat.

Másodsorban az is fontos szempont volt, hogy Budapesten belül hol helyezkedik el az üzlet. Szerencsére a Karma Thai masszázs két helyszínen is elérhető, melyek gyakorlatilag a város közepén helyezkednek el, mindenhez közel. Kicsit amiatt is aggódtam, hogy a mostani járványhelyzet miatt nem túl biztonságos ilyen helyekre menni, viszont az oldalukon ezzel kapcsolatban is megnyugtató információkat olvastam. Odafigyelnek a higiéniára annak érdekében, hogy a kényelem mellett minden a lehető legbiztonságosabb legyen a vendégek számára. Biztos lehetek tehát abban, hogy a szoba, amiben előttem más volt, le lesz fertőtlenítve, mielőtt bemegyek.

Miután általánosságban tájékozódtam a szalonról, a karmathaimasszazs.hu/talpmasszazs aloldalra mentem át, ahol még többet megtudhattam a talpmasszázs menetéről és jótékony hatásairól. Nagyon jó ötlet volt előre tudakozódni ezzel kapcsolatban, mert másképpen féltem volna az ismeretlentől, így azonban tudtam, hogy semmi okom az aggodalomra. Éppen ellenkezőleg: nagyon jó kezekben leszek, és a masszázs is remek hatással lesz az általános egészségemre. Ez újdonság volt, mivel számomra az tűnt logikusnak, hogy a talpmasszázs csak a lábamat fogja kissé felfrissíteni, amitől talán 1-2 napig kevésbé leszek stresszes. Az előnyök sora azonban nem ér véget ezzel. A karmathaimasszazs.hu/talpmasszazs-ról megtudtam, hogy a talp sokkal fontosabb részét képezi a szervezetemnek, mint azt addig hittem. Itt vannak ugyanis a szervekhez kapcsolódó idegvégződések, ami azt jelenti, hogy csupán a talp átmasszírozásával az egész testem egészségében érezhető lesz a javulás. Rendszeres kezelés mellett ráadásul tartósan javulhat a vérkeringés, és sokkal kevésbé leszek stresszes, mint azelőtt.

Ilyen előnyök mellett nem csoda, hogy az angol barátom is gyakran jár talpmasszázsra. Szerintem én a Karma Thai masszázs teljes kínálatát végig fogom próbálni, mert mindegyik nagyon jól hangzik.