Egy angoltanfolyamon az alkoholról való leszokásról is információt szereztem

Az érettségi évében úgy döntöttem, beiratkozom egy hétvégi nyelvtanfolyamra, hogy még jobban felkészüljek az emelt angol szóbeli vizsgára. Mivel nem sokkal az egyetemi jelentkezés előtt voltunk, már szinte teljesen biztos voltam benne, hogy szociális munka szakon szeretnék továbbtanulni, azonban azon belül még nem tudtam eldönteni, mi érdekel.

Az egyik csoporttársamtól akkor hallottam a https://felepulok.hu oldalról, akik üzemeltetői alkoholfüggőknek segítenek a leszokásban. Ahogy alaposan átolvastam a weboldalt, azt éreztem, magam is szívesen elindulnék az addiktológia irányába.

A Családi Felépülési Központ addiktológiai konzultánsai és egyéb segítő szakemberei azt vallják, hogy az Amerikából származó Minnesota-modell a legmegfelelőbb az alkoholbetegség kezelésére. Egy Balaton környéki, csendes övezetben található helyen van lehetőség náluk az önismereti folyamat megkezdésére, ahol igyekeznek minden téren megadni a szükséges támogatást. A függőség leküzdéséhez a család kollektív bevonását tartják ideálisnak a szakemberek, a családot rendszerként tekintve ugyanis érdemes a hozzátartozóknak is részt venni beszélgetéseken, előadásokon, bizonyos értelemben nekik is gyógyulniuk kell.

Az oldalon a 28 napos programjukkal kapcsolatos legtöbb felmerülő kérdésre választ adnak, úgy, mint a program helyszíne, jelentkezés részletei, munkatársak személye, hitvallásuk és a részvétel ára. A legfontosabb számukra, hogy támaszt tudjanak nyújtani annak, aki eldöntötte, hogy kitör a függőség csapdájából, és kemény önismereti munkával rendbe szeretné tenni az életét.

Ha benneteket is érdekel a függőség témaköre, a https://felepulok.hu/ weboldalon sok információt találhattok.